Κικίλιας για εμβόλιο: Σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες

Κικίλιας για εμβόλιο: Σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες

«Ο εμβολιασμός θα είναι σε 2 φάσεις και η διάθεσή του θα είναι δωρεάν»

Για τα μικροπολιτικά παιχνίδια που όπως είπε «παίζονται με τη δημόσια υγεία», αλλά και για το θέμα του εμβολίου, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε τις αντιδράσεις γονέων που αντιδρούν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και επεσήμανε πως σέβεται τις αντιδράσεις μερίδας γονέων που διαμαρτύρονται, αλλά αν κάποιος από αυτούς κάνει μια βόλτα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και δει εκατοντάδες παιδιά που φοράνε μάσκα αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τότε ενδεχομένως θα αλλάξει άποψη.

«Η αρχική μας αντίδραση απέναντι στην πανδημία ήταν επιτυχημένη και σε αυτό βοήθησε το οριζόντιο lockdown, αλλά αν και δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επαναληφθεί, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο» δήλωσε ενώ παράλληλα άφησε αιχμές και για κάποιες δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «για φέτος εξασφαλίσαμε 4 εκ. παρτίδες, οι οποίες θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 29 Σεπτεμβρίου».

«Το δε εμβόλιο για τον κοροναϊό, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Δεκέμβριο. Σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Ο εμβολιασμός θα είναι σε 2 φάσεις και η διάθεσή του θα είναι δωρεάν».