Σε καραντίνα οι 69 μετανάστες στα Χανιά

Σε καραντίνα οι 69 μετανάστες στα Χανιά

Συνελήφθη ένας διακινητής

Μια νέα πραγματικότητα ξημέρωσε για τους 69 μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν το πρωί της Κυριακής όταν το σκάφος με το οποίο είχαν ξεκινήσει από τα νότια παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, λόγω μηχανικής βλάβης προσέγγισε στα νότια παράλια των Χανίων.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορoναϊού, η διαδικασία καταγραφής και προώθησής τους σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής δεν θα ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών, όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά θα παραμείνουν σε περιορισμό στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι – όπου μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής – για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καραντίνα θα ισχύσει ασχέτως με τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία θα υποβληθούν σήμερα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Για τον σκοπό αυτό, ο χώρος στο κλειστό κολυμβητήριο, περιφράχτηκε και κλείστηκε με την είσοδο και έξοδο να επιτρέπεται μόνο σε λιμενικούς2, αστυνομικούς, στους υπαλλήλους του Δήμου και στους εθελοντές που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια για να υπάρχουν όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες διαμονής στους ανθρώπους αυτούς, μεταξύ των οποίων είναι και οικογένειες με παιδιά, όπως αναφέρει το flashnews.