Χαρδαλιάς: Απέχουμε πολύ από ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική

Χαρδαλιάς: Απέχουμε πολύ από ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική

«Καθημερινά γίνονται περισσότερα από 15.000 τεστ, έχουμε προσεγγίσει τα 17.000» τονίζει ο υφ. Πολιτικής Προστασίας

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήδη έχουν ανακοινωθεί περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα αυξηθούν. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η εφαρμογή των νόμων σώζει ζωές. Η εμπειρία από διάφορες περιοχές, δείχνει ότι όπου τα μέτρα τηρήθηκαν με συνέπεια και υπευθυνότητα, είχαμε σημαντική επιδημιολογική αποφόρτιση. Και η τήρηση των μέτρων σημαίνει όχι νέα μέτρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown: «Απέχουμε πολύ από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έχουμε πάρα πολλά εργαλεία - μέτρα στη φαρέτρα μας για να αποφύγουμε ένα lockdown». Σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι καθημερινά γίνονται περισσότερα από 15.000 τεστ για κοροναϊό, ενώ επισήμανε πως «έχουμε προσεγγίσει τα 17.000».

Τέλος, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «μέλημά μας ήταν, είναι και παραμένει, να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία. Από την προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Για να αποδώσουν τα μέτρα χρειάζεται συνεργασία Πολιτείας, κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση της πανδημίας και να κερδίσουμε την μάχη με τον αόρατο εχθρό».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό