Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων- Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων- Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως στόχος είναι σε 10 ημέρες να ελεγχθούν όλοι οι χώροι-Τεστ σε όλους τους νέους στρατεύσιμους

Το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε ιδιαίτερα στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα:

«Για να πετύχουμε τον στόχο μας λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, ειδικά στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων» και ανακοίνωσε σαρωτικούς ελέγχους στις μονάδες φροντίδων ηλικιωμένων με στόχο τις επόμενες 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλοι οι χώροι.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα τα οποίο τίθενται σε εφαρμογή και αφορούν στους εργαζομένους στις συγκεκριμένες μονάδες:

  • Αναβολή μη αναγκαίων αδειών προς
  • Υποχρεωτικό το τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο τους στην εργασία
  • Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό
  • Περιορισμός πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους
  • Αποφυγή επαφών που παρουσιάζουν συμπτώματα
  • Αν κάποιος εργαζόμενος έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα συνιστάται η θερμομέτρηση 2 φορές τη μέρα, η διαμονή σε διαφορετικό χώρο από το κρούσμα και αν είναι δυνατόν η μετακίνηση του σε άλλο σπίτι.

Τεστ σε όλους τους νέους στρατεύσιμους

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κοροναϊού 8.450 νέοι στρατεύσιμοι, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής, σημειώνοντας ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Μέλημά μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Απαιτείται συνεργασία της πολιτείας, της κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο λειτουργώντας ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με την εξάπλωση της πανδημίας».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό