Κορονοϊός: «Σφραγίζονται» Nammos και Scorpios στη Μύκονο από την Πολιτική Προστασία

Κορονοϊός: «Σφραγίζονται» Nammos και Scorpios στη Μύκονο από την Πολιτική Προστασία

Αναστέλλεται η λειτουργία τους μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας»

Το απόγευμα της Τρίτης ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ελέγχους που πραγματοποιούν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα τα οποία έχουν θεσπιστεί και έχουν στόχο να σταματήσουν τη διάδοση του ιού.

Οι αναφορές Χαρδαλιά για τους ελέγχους φαίνεται ότι αφορούσαν και τη Μύκονο που παραμένει σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού. Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης,  αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων με την οποία πάρθηκε η απόφαση να μπει «λουκέτο» σε δυο από τα πιο γνωστά μαγαζιά του νησιού, το «Nammos» και τον «Σκορπιό».

Η απόφαση κάνει λόγο για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας.

Τα κρούσματα διαπιστώθηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε κλιμάκιο της ΓΓΠΠ, με επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου , που κατέβηκε γι' αυτό το σκοπό στη Μύκονο το περασμένο Σάββατο.

Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έκαναν τεστ στο προσωπικό των δύο beach bar, και τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν απόψε στις 21.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τουλάχιστον 10 θετικά τεστ στον κοροναϊό, γι' αυτό με απόφαση του κ. Παπαγεωργίου που εκδόθηκε άμεσα και ήδη δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, τα καταστήματα έκλεισαν από τις 22.00 το βράδυ μέχρι και τις 07.00 το πρωί της Παρασκευής, 4-9-2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και να διαπιστωθεί η έκταση της διάδοσης του ιού , οπότε θα αποφασιστεί τι θα γίνει στην συνέχεια.

Η απόφαση αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών και μαζικής εστίασης (bar-restaurant) στη Νήσο Μύκονο με τις επωνυμίες «Nammos» στην παραλία Ψαρού και «Scorpios» στην περιοχή Παράγκα, από 01.09.2020 και ώρα 22.00 έως την 04.09.2020 και ώρα 07.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.»

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό