Κορονοϊός: Κρίσιμη η συμπεριφορά των εκδρομέων που επιστρέφουν- Στο επίκεντρο η «σιωπηλή» διασπορά

Κορονοϊός: Κρίσιμη η συμπεριφορά των εκδρομέων που επιστρέφουν- Στο επίκεντρο η «σιωπηλή» διασπορά

Ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων- Η ιχνηλάτηση των νέων δυσκολεύει τους ειδικούς

Κορυφώθηκε την Κυριακή η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου με τη μεγάλη επιστροφή τους, μέσω των εθνικών οδικών δικτύων και των λιμανιών, στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η επιστροφή των εκδρομέων θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι τελευταίοι εκδρομείς που θα επιστρέψουν θα καθορίσουν τους αριθμούς των κρουσμάτων που θα κάνουν την εμφάνισή τους στις επόμενες ημέρες

Ένα από τα ζητήματα που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο κατά τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε, όπου έχουν παρουσιαστεί αρκετά αρνητικά ρεκόρ είναι η «σιωπηλή» διασπορά.

Σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί, το φαινόμενο αυτό οφείλεται κυρίως στη νέα γενιά, καθώς είναι αυτή που παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα, ενώ σε συνδυασμό με τους ασυμπτωματικούς, δυσκολεύει την προσπάθεια για ιχνηλάτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 157 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 157 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10134, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 51.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 262 θανάτους συνολικά στη χώρα. 93 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό