Μύκονος: Η ταρίφα για τα δωμάτια στις βίλες των «κορονοπάρτι»- Πώς προσέλκυαν τους πελάτες

Μύκονος: Η ταρίφα για τα δωμάτια στις βίλες των «κορονοπάρτι»- Πώς προσέλκυαν τους πελάτες

Το κόλπο των διοργανωτών για να αποφεύγουν τους ελέγχους- Σε ποιες περιοχές του νησιού γίνονταν τα event

Η σύλληψη του 36χρονου φερόμενου ως διοργανωτή του περίφημου «κορονοπάρτι» σε βίλα στη Φτελιά της Μυκόνου με τους 469 καλεσμένους, στο οποίο συμμετείχε και το ζευγάρι από την Βενεζουέλα που είχε σπάσει την καραντίνα από το ξενοδοχείο αναφοράς για τον κοροναϊό για να συλληφθεί έχοντας πάνω του ναρκωτικά, μεθαμφεταμίνες και μια ροζ σκόνη που βοηθάει στις σεξουαλικές επιδόσεις, ήρθε ως αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας από τους ανθρώπους του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές του νησιού.

Στόχος αυτής της συνεργασίας, σύμφωνα με το mykonosvoice.gr ήταν να παταχθεί μια και καλή το φαινόμενο των παράνομων πάρτι στις βίλες, αφενός διότι προκαλούσε αθέμιτο ανταγωνισμό με τα μπαρ και τα κλαμπ, αφετέρου διότι οι εν λόγω εκδηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Και μπορεί οι καταγγελίες να έπεφταν “βροχή”, οι διοργανωτές ωστόσο όλο και κατάφερναν να ξεγλιστρούν από την τσιμπίδα του Νόμου, πατώντας πάνω στα παραθυράκια του, με σκοπό τι άλλο, το εύκολο και γρήγορο κέρδος που τους αποφέρουν τα πάρτι μέσα σε μια μόλις βραδιά.

Δεν είναι υπερβολή, το γνωρίζει άλλωστε και η Αστυνομία, ότι κάποια στιγμή εκεί προς το τέλος του Ιουλίου έως τις αρχές του Αυγούστου οι διοργανωτές των πάρτι έφτασαν στο σημείο να νοικιάζουν ξεχωριστά το κάθε δωμάτιο της εκάστοτε βίλας έναντι 4.000 ευρώ μαζί με τα παρελκόμενα, δηλαδή τα ποτά και τα ναρκωτικά.

Οι τιμές εισόδου στα εν λόγω πάρτι ξεκινούσαν από 300 ευρώ το άτομο με open bar, τα ρεζερβέ τραπέζια είχαν ελάχιστη κατανάλωση από 1.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ με τους μεσίτες του νησιού να δέχονται προτάσεις για να νοικιάσουν βίλες έναντι 30.000 ευρώ και 40.000 ευρώ τη μέρα (!).

Ο τρόπος προσέλκυσης της πελατείας, ήταν απλός. Σερβιτόροι και πορτιέρηδες που εργάζονταν στα καλά μαγαζιά μαζί με τους concierges τσίμπαγαν πελάτες, επί το πλείστον εύπορους ξένους τουρίστες που επιζητούσαν ξέφρενη διασκέδαση με αλκοόλ, γυναίκες και ναρκωτικά και τους μάζευαν με βαν στις βίλες μόλις έκλεισαν τα μπαρ και μπιτς μπαρ. Οι πελάτες πλήρωναν είτε σε μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα σε POS που ήταν συνδεδεμένα με τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Κι ο έλεγχος εντός των σπιτιών δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου για τις αστυνομικές Αρχές. Δεν είχαν την δυνατότητα να εισβάλουν και να προχωρήσουν σε έρευνα χωρίς την άδεια εισαγγελέα θεωρώντας ότι είναι ιδιωτικός χώρος, όντες αναγκασμένοι να περιμένουν απ’ έξω ωσότου τελειώσει το πάρτι, προχωρώντας σε τροχονομικούς ελέγχους, έχοντας μαζί τους ειδικά σκυλιά Κ9 για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

Με αυτό τον τρόπο άλλωστε κατάφεραν να συλλάβουν τον φερόμενο ως διοργανωτή του περίφημου πάρτι της Φτελιάς καθώς και το ζευγάρι από την Βενεζουέλα. Θεωρητικά η αστυνομία θα μπορούσε να παρέμβει σε όσες βίλες ήταν δηλωμένες ως τουριστικά καταλύματα, όχι όμως να εισέλθουν στα δωμάτια αλλά μόνο στον περιβάλλοντα χώρο και στην πισίνα. Οι διοργανωτές, έχοντας πρώτα συμβουλευτεί δικηγόρους σταμάτησαν να πραγματοποιούν τα πάρτι στους εξωτερικούς χώρους της εκάστοτε βίλας και κλείνονταν μέσα στα δωμάτια και στα σαλόνια προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, άσχετα εάν με αυτό το τρόπο αυξάνονταν κατακόρυφα οι πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός σε περίπτωση που ανάμεσα στο πλήθος διασκέδαζαν ασυμπτωματικοί φορείς.

Πολύ γρήγορα λοιπόν τα πάρτι στις βίλες εξελίχτηκαν σε υγειονομικές βόμβες. Συνέβαλαν κι αυτά μαζί με ορισμένα απείθαρχα μπιτς μπαρ στην έξαρση των κρουσμάτων στη Μύκονο. Ως αποτέλεσμα ήρθαν τα έκτακτα μέτρα με την επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους και την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων.

Η αστυνομία και το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου ( Σ.Ε.Δ.Ε.Μ) θεωρούν ότι όλο το παιχνίδι παίχτηκε φέτος σε πέντε- έξι βίλες μεταξύ Ελλήνων, Γάλλων και Λιβανέζων που παρά τις συστάσεις και το ανελέητο κυνηγητό επέμεναν και επιμένουν να διοργανώνουν πάρτι, αποκομίζοντας όπως αναφέρουμε πιο πάνω, εύκολα και αφορολόγητα κέρδη.
Σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες της Σ.Ε.Δ.Ε.Μ στο αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου οι βίλες στις οποίες διεξάγονται τα παράνομα πάρτι βρίσκονται στις περιοχές, Κούνουπα, Άγιος Στέφανος, Καλό Λιβάδι, Χουλάκια, Super Paradise και Λούλος Καλαφάτη.