Ποια ημερομηνία προκρίνουν οι ειδικοί της Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων- Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Ποια ημερομηνία προκρίνουν οι ειδικοί της Επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων- Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά το χειμώνα- Κεραμέως: Ταυτόχρονα θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η τελική τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων ενώ την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Δυο μέλη της επιτροπής, ο Νίκος Σύψας και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μίλησαν το πρωί της Κυριακής σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι η δική του προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Και οι δύο επιστήμονες πάντως είπαν ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.

«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Σύψας.

Κεραμέως: Όλα έτοιμα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...