Δρομολογείται το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας σε Σάμο και Λέρο

Δρομολογείται το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας σε Σάμο και Λέρο

Αναχώρησαν 121 αιτούντες άσυλο για τη Γερμανία

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποίησε ένα ακόμη βήμα για την οριστική διακοπή λειτουργίας της ανοιχτής δομής φιλοξενίας στο Βαθύ Σάμου και της ανοιχτής δομής Λέρου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωσε. Με απόφαση του υπουργού, Νότη Μηταράκη, συστήνεται για τον παραπάνω λόγο Ομάδα Εργασίας και ορίζονται τα μέλη της.

Σκοπός της απόφασης είναι «ο σχεδιασμός της διαδικασίας για την οριστική διακοπή λειτουργίας των εν λόγω δομών, τη μεταφορά του πληθυσμού στη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή και την απόδοση της γης στην τοπική κοινωνία», επισημαίνεται σχετικά στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αύριο, Πέμπτη 27 Αυγούστου, ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στη Σάμο, όπου θα συμμετάσχει στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Επίσης, αναχώρησε σήμερα, ομάδα 121 αιτούντων άσυλο -πρόκειται για οικογένειες με παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας- από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών για τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Συνολικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει εκτός από τους 1.600 ασυνόδευτους ανηλίκους και 243 παιδιά, που έχουν οικογένεια, αλλά πάσχουν από σοβαρό νόσημα.