Ανατολική Μάνη: Βελτιωμένη η κατάσταση στην περιοχή– Δεν απειλούνται σπίτια

Ανατολική Μάνη: Βελτιωμένη η κατάσταση στην περιοχή– Δεν απειλούνται σπίτια

Στην περιοχή πνέουν χαμηλής έντασης άνεμοι που διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης

Σε εξέλιξη, αλλά με αισθητά βελτιωμένη εικόνα, η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 22/8, στην περιοχή Λαγκάδια της Ανατολικής Μάνης, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής 23/8 υπήρχαν διάσπαρτες εστίες, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν κάτοικοι και πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ανατολική Μάνη. Τεράστιες φλόγες έκαιγαν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα με αγροτοδασικές εκτάσεις να γίνουν στάχτη.

Στάχτη αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη.

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν χαμηλής έντασης άνεμοι που διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης.

Μία οικία στη Δροσοπηγή καταστράφηκε από την πυρκαγιά, ενώ δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Προληπτικά εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί, ενώ με μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωνε τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το μέτωπο στη δασική περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση, κοντά στο χωριό Τσαριτσάνη της Λάρισας.

Σύμφωνα με την καθημερινή πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο, Λασίθι και Ηράκλειο.