Μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Εκκενώνονται οι οικισμοί Δροσοπηγή, Βάχος και Γέρμα

Μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Εκκενώνονται οι οικισμοί Δροσοπηγή, Βάχος και Γέρμα

Απομακρύνθηκαν και οι κάτοικοι από το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι- Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 σήμερα Σάββατο στην περιοχή Λαγκαδά στην Ανατολική Μάνη.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην περιοχή επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν, εκ περιτροπής, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά, η οποία κινείται σε δύο βασικά μέτωπα.

Προληπτικώς και με ίδια μέσα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, έχουν απομακρυνθεί και οι κάτοικοι δύο ακόμη οικισμών, στο Σκαμνάκι και στο Νεοχώρι.

Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Αρεόπολης-Γυθείου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή μεταβαίνει επίσης κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Φωτογραφία αρχείου