Με ήλιο και ζέστη ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα

Με ήλιο και ζέστη ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση ανά ημέρα

Αίθριο αναμένεται το σκηνικό του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά ημέρα:

Δευτέρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη

Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη Μακεδονία και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στα νότια θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Τετάρτη

Στα βορειοανατολικά, νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πέμπτη και Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά.