Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: «Έτσι κολλήσαμε κοροναϊό στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου»

Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: «Έτσι κολλήσαμε κοροναϊό στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου»

Ο ρόλος που έπαιξαν ο όγκος του ιϊκού φορτίου, ο συνωστισμός και η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού

Μετά την καταγραφή 14 κρουσμάτων κοροναϊού σε υγειονομικούς εργαζομένους στο ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο σταμάτησε για λίγες ημέρες να λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς προκειμένου να απολυμανθούν οι χώροι και να αρχίσει να δέχεται ξανά από το Σάββατο, περιστατικά Covid-19.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μίλησε ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κοροναϊού του νοσοκομείου και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο, πιθανώς, νόσησε τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι οποίοι νιώθουν καλά, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα.

«Προφανώς το ιϊκό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19, ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχαν πολλοί ασθενείς και συνωστισμός αλλά δεν θα ήταν απίθανο να κολλήσαμε τον ιό και εκτός του νοσοκομείου. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα» δήλωσε ο λοιμωξιολόγος τονίζοντας πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός.

«Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εκεί που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, σε μέρη που ο κόσμος συνωστίζεται ή σε οίκους ευγηρίας, είναι δυνατόν να υπάρξει υπερμετάδοση», καταλήγει ο κ. Κολλάρας.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό