Δικογραφία για σελίδες στα social media που προτρέπουν τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία

Δικογραφία για σελίδες στα social media που προτρέπουν τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία

Έρευνα διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σελίδες στα social media, οι οποίες παροτρύνουν τους γονείς να μην φορέσουν μάσκες στα παιδιά τους κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, σχετική δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές Αρχές και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού, υπάρχουν ομάδες, όπως μια συγκεκριμένη στο Facebook, που ήδη φιλοξενεί περισσότερα από 16.000 μέλη και έχει τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και φωτογραφία ένα παιδί με μάσκα, όπου αναγράφεται «I cant breathe», όπως η φράση που έλεγε ο George Floyd στους αστυνομικούς που τον δολοφόνησαν.

«Καλησπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πειθαρχημένα παιδιά μαντρωμένα και τους γονείς τους φακελομένους, Όχι … δεν θα σας κάνω το χατήρι. θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο, και θα του τάξω μία σοκολάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι!!!!», γράφει ένας χρήστης.