Καίει από το πρωί η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση – Ο τοξικός καπνός κάλυψε τον ουρανό στην Αθήνα

Καίει από το πρωί η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση – Ο τοξικός καπνός κάλυψε τον ουρανό στην Αθήνα

Αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης

Αποτράπηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής που καίει από τις επτά το πρωί, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι' αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά, γι' αυτό από το πρωί υπάρχει επικοινωνία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια, ενώ παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όπως ανέφεραν στελέχη του Π.Σ., καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.