Εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια

Εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια

Στους 8 οι νεκροί

Εισαγγελική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας για τα αίτια της τραγωδίας στην Εύβοια, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και τυχόν ευθύνες για τον τραγικό χαμό 8 συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Με εντολή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ανοίγει διπλή έρευνα για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο 8 ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Η πρώτη δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή», ενώ η  δεύτερη είναι στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, εκτιμούν πως η έρευνα αφορά πέραν των πολιτών που έχτισαν ή μπάζωσαν παράνομα, κυρίως αρμόδιες υπηρεσίες και στελέχη τους που δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Μάλιστα αναμένεται να οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων, ο οποίος θα συντάξει πόρισμα- μελέτη για να διαπιστωθούν οι τυχόν παθογένειες.