Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες στη Στενή Ευβοίας

Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες στη Στενή Ευβοίας

Τι δείχνουν τα στοιχεία του meteo για το φαινόμενο που οδήγηγησε σε τραγωδία

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες έφερε η καταιγίδα «Θάλεια» σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια, όπου στο σταθμό της Στενής καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις 8 ώρες.

Στο χάρτη του meteo παρουσιάζεται η βροχή, που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το πρωί της Κυριακής, πέμπτης και τελευταίας ημέρας της καταιγίδας «Θάλειας». Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι από την αρχή των φαινομένων αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στο Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής.

Αξιόλογη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στους τρείς προαναφερθέντες νομούς, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την ένταση της έως το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως προκύπτει από αυτόν, η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα (κόκκινα και πορτοκαλί τετράγωνα) εντοπίζεται στη ευρύτερη περιοχή Ψαχνών-Στενής-Νέας Αρτάκης Ευβοίας.