Εγκληματική ομάδα διακινούσε ηρωίνη στην Ηγουμενίτσα

Εγκληματική ομάδα διακινούσε ηρωίνη στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα μετάξύ των οποίων και ο αρχηγός της

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική ομάδα, που διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως ηρωίνη, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 27 άτομα, που προμηθεύονταν από αυτή ναρκωτικά. Από τον Οκτώβριο του 2017, υπολογίζεται ότι τα μέλη της ομάδας είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 900 αγοραπωλησίες, αποκομίζοντας κέρδη άνω των 90.000 ευρώ.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας (ημεδαπός) καθώς και τρεις χρήστες, την ώρα που προμηθεύονταν από αυτόν συσκευασίες με ηρωίνη («φιξάκια») και τρεις γυναίκες, δύο ημεδαπές και μία αλλοδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Επίσης, για τη συμμετοχή τους στην ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο ακόμη ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού. Τα εμπλεκόμενα μέλη βαρύνονται με τις κατηγορίες για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και εξακριβώσεις ατόμων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του αρχηγικού μέλους, συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά γινόταν με μέριμνα του αρχηγού, ο οποίος τα εισήγαγε από την Αλβανία μέσω του αλλοδαπού μέλους της ομάδας και στη συνέχεια φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω των άλλων μελών. Η δράση της αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κυρίως της ηρωίνης και της κάνναβης σε χρήστες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτια των συλληφθέντων μελών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 14.415 ευρώ, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με γεμιστήρα, 20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ηρωίνη βάρους 5,1 γραμμαρίων, κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους 7,3 γραμμαρίων, 126 ναρκωτικά χάπια, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο - μαχαίρια, πέντε κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευασιών για την τυποποίηση («φιξάκια») των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...