Κορονοϊός: Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στην Ευρυτανία

Κορονοϊός: Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στην Ευρυτανία

Ηλικιωμένη σε χωριό των Αγράφων διαγνώσθηκε με τον ιό

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Υγειονομικές Αρχές στην Ευρυτανία μετά το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στα Άγραφα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, πρόκειται για ηλικιωμένη 82 ετών από τα Άγραφα, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Η κατάστασή της υγείας της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Το πρώτο κρούσμα στο νομό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφού παραδοσιακά ο Αύγουστος είναι ο μήνας που καταφθάνει ο κύριος όγκος των παραθεριστών σε όλα τα χωριά του νομού. Οι αρχές πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει την ιχηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης με μήνυμά του στο Facebook, συνιστά στους κατοίκους ψυχραιμία και συνεργασία. «Λόγω βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο χωριό Άγραφα παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, με την χρήση γαντιών, μασκών και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις .Έχουν ενημερωθεί άμεσα η Πολιτική Προστασία και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Για το κρούσμα θα ακολουθηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ψύχραιμα και υπεύθυνα με καλή συνεργασία, θα το αντιμετωπίσουμε...» αναφέρει.


Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό