Νέες παρεμβάσεις για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Νέες παρεμβάσεις για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ανακλήσεις αδειών και αύξηση των δρομολογίων

Την λήψη νέων μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η ανάκληση αδειών, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο όπως αναφέρει, προκαλούν προβληματισμό οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

- Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

- Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

- Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Το υπουργείο σημειώνει πάντως, ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τέλος, ευχαριστεί τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητά την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία και υπενθυμίζει ότι σε κάθε περίπτωση, πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...