Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να βάλει «φρένο» στα πριβέ πάρτι των νησιών

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να βάλει «φρένο» στα πριβέ πάρτι των νησιών

Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης, η χρήση drones και ο ρόλος των μυστικών αστυνομικών

Έντονη ανησυχία προκαλούν στις αρχές οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε πριβέ πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά, στην καρδιά του καλοκαιριού και ήδη καταστρώνουν ειδικό σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα παράνομα πάρτι γίνονται γνωστά μέσω «κραχτών» στο διαδίκτυο και σε beach bar. Εντοπίζουν τους υποψήφιους πελάτες και «σκανάρουν» τις τσέπες τους, προκειμένου να κυμανθεί το τιμολόγιο από 150 μέχρι 1500 ευρώ.

Οι φερόμενοι ως «αχυράνθρωποι»-βιτρίνες είναι ενδεχομένως οι διοργανωτές των πάρτι.

Άλλο ρόλο φαίνεται να έχουν οι «διαχειριστές» των πολυτελών κατοικιών. Το ίδιο δήλωσε και ο 38χρονος που συνελήφθη χτες τα ξημερώματα στη Μύκονο. Δήλωσε όμως και υπεύθυνος ηχοσυστήματος ή αλλιώς ο γνωστός «αυτοφωράκιας».

Το πλάνο των αρχών για το μπλοκάρισμά τους

Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Μέσω των καταγγελιών για πολύ δυνατή μουσική, όπως έγινε και στην περίπτωση σύλληψης του 38χρονου. Πήγε στο χώρο η αστυνομία αναζητώντας τον διαχειριστή και στη συνέχεια τον συνέλαβε, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Drones-εντοπιστές: Θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους.

Insiders (Δούρειοι Ίπποι) αστυνομικοί: Θα προσπαθήσουν οι αστυνομικοί να γίνουν υποψήφιοι πελάτες, προκειμένου να λαμβάνουν πρώτοι τις πληροφορίες για το που θα γίνονται τα πάρτι.

Μόλις εντοπιστούν τα στίγματα τοποθεσίας που αποστέλλουν τα κυκλώματα αυτά, θα υπάρχουν «τροχονόμοι» που θα αποτρέπουν την προσέλευση στα πάρτι.