Κορονοϊός: «Αν δεν πάρουμε μέτρα σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε 1.000 κρούσματα»

Κορονοϊός: «Αν δεν πάρουμε μέτρα σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε 1.000 κρούσματα»

Η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού εισηγείται τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους

Την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και ιδιαιτέρως στα μεγάλα αστικά κέντρα, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Η επιδημιολόγος εξέφρασε την ανησυχία της για την εξάπλωση του κοροναϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διασπορά σε όλη σχεδόν τη χώρα και τόνισε, πως με τα μέτρα που ελήφθησαν, θα περιοριστούν. Ωστόσο, κάλεσε τους πολίτες, να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές. Τάχθηκε δε υπέρ της επέκτασης του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι εφαρμόζεται στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως δήλωσε η κ. Λινού, «αν δεν πάρουμε μέτρα σε 2-3 εβδομάδες θα μιλάμε για 1.000 κρούσματα» και έκανε λόγο ακόμη και για λήψη περαιτέρω μέτρων. Ερωτηθείσα δε για τη χρήση μάσκας εντός των εκκλησιών, η επιδημιολόγος τόνισε, ότι είναι επιβεβλημένη, όπως σε όλους τους κλειστούς χώρους και σημείωσε, ότι αυτή είναι και η θέση που έχει εκφράσει η επίσημη Εκκλησία.

Η κ. Λινού επέστησε ακόμη την προσοχή και στη χρήση μάσκας-ασπίδας, που είναι ευρέως διαδεδομένη στο προσωπικό -κυρίως- καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λέγοντας ότι δεν προστατεύει και έχει κριθεί επικίνδυνη από τους ειδικούς. Συμπλήρωσε δε, ότι η μόνη ενδεδειγμένη προστασία παρέχεται είτε από μία υφασμάτινη μάσκα, είτε από μία χειρουργική, που καλύπτουν πλήρως το στόμα και τη μύτη.


Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό