Μόσιαλος: Να επεκταθεί η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται

Μόσιαλος: Να επεκταθεί η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται

«Η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια», τονίζει ο εκπρόσωπος της χώρας για τον κοροναϊό στους διεθνείς οργανισμούς

Την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση, μετά την εισήγηση των ειδικών και σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Έτσι λοιπόν, από αύριο Τετάρτη, θα είναι υποχρεωτική, εκτός όσων ισχύουν έως σήμερα, για το προσωπικό και σε καταστήματα λιανικής και γραφεία όπου υπάρχει επαφή με το κοινό, όπως ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Για το κοινό, επισκέπτες και πελάτες, σε ΔΕΚΟ τράπεζες, καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι και κρεοπωλεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Με την απόφαση αυτή, συμφωνεί και ο Ηλίας Μόσιαλος, όπως επισήμανε με ανάρτησή του στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κοροναϊό στους διεθνείς οργανισμούς, τονίζει ρητά και κατηγορηματικά πως το μέτρο πρέπει να επεκταθεί «σε όλους τους κλειστούς χώρους» και «ειδικά όταν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ανανέωση του αέρα με φρέσκο αέρα».

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου αναφέρει:

«Η επέκταση της χρήσης της μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους είναι ένα θετικό μέτρο. Η εφαρμογή όμως του μέτρου πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους ειδικά όταν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ανανέωση του αέρα με φρέσκο αέρα. Η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια χωρίς εξαιρέσεις».

Η επέκταση της χρήσης της μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους είναι ένα θετικό μέτρο. Η εφαρμογή όμως του μέτρου...

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Tuesday, 28 July 2020

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό