Νέο αίτημα για κακουργηματική δίωξη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Νέο αίτημα για κακουργηματική δίωξη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Είναι το δεύτερο αίτημα του δικαστικού λειτουργού ο οποίος επικαλείται νέα στοιχεία

Νέο αίτημα για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι υπέβαλε, στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Είναι το δεύτερο αίτημα του δικαστικού λειτουργού στο οποίο, αυτή τη φορά, επικαλείται   νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών τους, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες περί απόπειρα συγκάλυψης που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου , ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί την άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν  υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να διαχωρίζει  τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Το σχετικό αίτημα, το οποίο φέρνει στο φως η «Καθημερινή»,  θα μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με βάση τα νέα στοιχεία να επανακριθεί αν τα νέα στοιχεία είναι αρκετά για την άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής δίωξης σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.