Μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία και Ηλεία – 64 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία και Ηλεία – 64 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στις Κεχριές - Σε εξέλιξη η φωτιά στο Γραμματικό Πύργου

Συνολικά 64 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ συνολικά επιχείρησαν 1.028 πυροσβέστες, 331 οχήματα, 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, με πολλές διάσπαρτες καύσεις. Συνολικά επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, 8 ελικόπτερα και 8 αεροπλάνα. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν, δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή Γραμματικό Ηλείας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμημάτων, 5 ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...