Φωτιά στις Κεχριές: Απομακρύνονται κάτοικοι του οικισμού Αθίκια- Ενισχύονται οι δυνάμεις

Φωτιά στις Κεχριές: Απομακρύνονται κάτοικοι του οικισμού Αθίκια- Ενισχύονται οι δυνάμεις

Πολλές οι διάσπαρτες εστίες ενώ γίνονται προληπτικές εκκενώσεις χωριών- Δείτε φωτογραφίες

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αθίκια, για προληπτικούς λόγους, εισηγήθηκε, πριν από λίγο, η Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, δίνουν αγώνα όχι μόνο ενάντια στις φλόγες, αλλά και στους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες στον ευρύτερο χώρο που έχει επεκταθεί η φωτιά. Σημειώνεται, ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη κάτοικοι από τους οικισμούς Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.