Άρπαξαν 17.000 ευρώ από σεντούκι 82χρονης στον Βόλο

Άρπαξαν 17.000 ευρώ  από σεντούκι 82χρονης στον Βόλο

Αποδείχτηκαν «μαϊμού» πλανόδιοι

Μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης με το πρόσχημα ότι πωλούν κουβέρτες και άρπαξαν από το σεντούκι της 17.000 ευρώ. Θύμα απάτης έπεσε 82χρονη στον Βόλο. Οι δύο άνδρες που μπήκαν στο σπίτι της αποδείχτηκαν «μαϊμού» πλανόδιοι. Ηθελαν να της αρπάξουν τις οικονομίες και δυστυχώς το πέτυχαν και έγιναν καπνός. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής.

Πριν δύο μήνες σημειώθηκε η απάτη, όμως οι επιτήδειοι είναι σαν να εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης. Παρά τις επίμονες έρευνες των αστυνομικών αρχών δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος τους. Η Εισαγγελία Βόλου αναγκάστηκε χθες να βάλει στο αρχείο την υπόθεση δίχως οι δράστες να οδηγηθούν ποτέ στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους όπως αναφέρει το taxydromos.gr.

Συγκεκριμένα, η απάτη σημειώθηκε στις 11 Μαΐου. Ηταν απογευματινή ώρα γύρω στις 5-6 όταν η 82χρονη άκουσε το κουδούνι και έτρεξε να δει ποιος είναι. Δεν ήταν μόνη στο σπίτι αλλά με τον σύζυγό της. Ανοιξε την πόρτα στους δύο άνδρες που ήταν στο κατώφλι της. Τους ρώτησε τι ήθελαν και εκείνοι απάντησαν ότι πουλούσαν κουβέρτες.

Η γυναίκα του έβαλε στο σπίτι της για να διαλέξει με την ησυχία. Αυτό ήταν και το λάθος της. Οταν ήρθε η ώρα να πληρώσει πήγε στο σεντούκι για να πάρει χρήματα γεγονός και οι επιτήδειοι το παρατήρησαν αυτό και καιροφυλακτούσαν.

Στην κατάλληλη στιγμή που ο σύζυγος της 82χρονης απασχολούταν με κάτι άλλο ζήτησαν από την ηλικιωμένη λίγο νερό. Όλα έγιναν από τη μία στιγμή στην άλλη. Μέχρι η γυναίκα να γυρίσει από την κουζίνα είχαν αρπάξει όλα τα χρήματα. Στη συνέχεια αποχώρησαν κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτα.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι αντελήφθη τη δράση τους αργότερα όταν ο άνδρας έψαξε στο σεντούκι για κάτι που ήθελε. Αμεσα απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε την απάτη. Μίλησε για τους δύο άνδρες που πήγαν σπίτι του απρόσκλητοι. Εδωσε περιγραφή.

Επρόκειτο πιθανότατα για Ελληνες με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά. Όταν τράπηκαν σε φυγή δεν φάνηκε να τους περίμενε κάποιος απέξω. Το ζευγάρι ζήτησε τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Οι επιτήδειοι άρπαξαν τα οικονομικά του αποθέματα.

Η Αστυνομία άρχισε άμεσα να ερευνά. Συνέλεξε κάθε στοιχείο, έψαξε για αποτυπώματα. Όμως δύο μήνες μετά οι έρευνες παραμένουν χωρίς καμία εξέλιξη. Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες και τελικά αρχειοθετήθηκε.

Για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει με κάθε τρόπο:

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

-Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

-Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.