Καστελόριζο: Σε αυξημένη επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό- Αναπτύσσεται ο ελληνικός στόλος

Καστελόριζο: Σε αυξημένη επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό- Αναπτύσσεται ο ελληνικός στόλος

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τουρκική απόφαση για navtex στην ελληνική υφαλοκριπίδα

Η απόφαση της Τουρκίας να εκδόσει navtex στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστο, προκάλεσε συναγερμό στο Πολεμικό Ναυτικό και στις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα.

Το Πολεμικό Ναυτικό δεν αιφνιδιάστηκε από την τουρκική κινητικότητα και στο Αιγαίο ενισχύθηκε ο ελληνικός στόλος με περισσότερα από 15 πλοία, προκειμένου να δράσουν αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη προκλητική ενέργεια των Τούρκων.

Μεταξύ αυτών πλεόυν μια φρεγάτα, τρεις κανονιοφόροι, πυραυλάκατοι και περιπολικά σκάφη ενώ τμήμα του στόλου μας έχει αποπλεύσει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και έχει μεταβεί στον ναύσταθμο της Σούδας, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο σημείο που έχει πρόθεση να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες η Τουρκία.

Μάλιστα σε αρκετές μονάδες της μεθορίου αποφασίστηκε η ανάκληση των αδειών, ενώ όσοι αξιωματικοί και οπλίτες βρίσκονταν σε άδεια, τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Για την ώρα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας αναμένοντας εντολές για το αν θα αποπλεύσει.