Η κίνηση των 5 δευτερολέπτων για να σταματήσεις να είσαι αναβλητικός

Η κίνηση των 5 δευτερολέπτων για να σταματήσεις να είσαι αναβλητικός

Τι πρέπει να κάνεις

Η καθημερινότητα όλων μας είναι πολύ απαιτητική και πολύ συχνά νιώθουμε ή δεν καταφέρνουμε να τα προλάβουμε όλα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να γινόμαστε αναβλητικοί ακόμη και με υποχρεώσεις που πρέπει να κάνουμε άμεσα.

Το να βάζουμε προτεραιότητες είναι πολύ σημαντικό αλλά υπάρχει ακόμη ένα τρικ για να το καταφέρουμε. Είναι μια κίνηση μόλις 5 δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητά σου. Στην πραγματικότητα θα πρέπει να πάρεις απλώς να πάρεις την απόφαση μέσα σε αυτά τα πέντε δευτερόλεπτα.

Ο Mel Robbins,  δημοσιογράφος του CNN και συγγραφέας του βιβλίου “The 5 Second Rule”, υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα σε βοηθήσει να χειριστείς την αναβλητικότητά σου.

Ο κανόνας έχει ως εξής: Όταν είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με έναν από τους στόχους σου, πρέπει να ασχοληθείς άμεσα ή εντός 5 δευτερολέπτων με αυτόν διαφορετικά ο εγκέφαλός σου θα αρχίσει να τείνει προς την αναβλητικότητα.

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων βοηθάει το μυαλό σου να περιορίζει τις αμφιβολίες, τους φόβους και τα συναισθήματα που σε εμποδίζουν να δράσεις. Το να εξαλείψεις την αναβλητικότητά σου από την μία μέρα στην άλλη δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, αν το προσπαθήσεις θα δεις σημαντικά αποτελέσματα.