Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άνδρο και Ωραιόκαστρο – 47 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άνδρο και Ωραιόκαστρο – 47 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Συνολικά επιχείρησαν 391 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα

Σε 47 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε όλη την Ελλάδα, από χθες (19 Ιουλίου) στις 19:00 έως την ίδια ώρα απόψε.

Συνολικά επιχείρησαν 391 πυροσβέστες, με 154 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, με την συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, υδροφόρων, καθώς και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σημειώνεται, επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Δεν κινδυνεύουν οικισμοί στην Άνδρο

Καλύτερη είναι, πλέον, η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική περιοχή, στο Κόρθι της Άνδρου, ενώ, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται κοντά στα σημεία της φωτιάς. Αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα.

Ελεγχόμενη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αλσύλλιο στα όρια του οικισμού Γαλήνη, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά ήταν κοντά στις κατοικίες, αλλά δεν τις απείλησε.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.