Ανήλικοι επιτέθηκαν και λήστεψαν ηλικιωμένο στον Πύργο

Ανήλικοι επιτέθηκαν και λήστεψαν ηλικιωμένο στον Πύργο

Του άρπαξαν με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου το πορτοφόλι με 280 ευρώ

Έξι ανήλικοι Ρομά και ένας 19χρονος ομόφυλος συνεργός τους συνελήφθησαν στον Πύργο για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, περίπου στη 1:30 χθες το μεσημέρι οι έξι ανήλικοι περικύκλωσαν ηλικιωμένο ημεδαπό, που κινούνταν πεζός στην οδό Λιούρδη και επέστρεφε από τη λαϊκή αγορά και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου του αφαίρεσαν το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο 19χρονος συνεργός τους επιτηρούσε κοντά στον τόπο του περιστατικού.

Ο ηλικιωμένος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και οι ανήλικοι τράπηκαν σε φυγή στην οδό Ερμού. Για την σύλληψη των δραστών κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Πύργου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 19χρονο και δύο ανήλικους, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ανήλικοι ακινητοποιήθηκαν από πολίτες και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των δραστών και κατέσχεσαν το αιχμηρό αντικείμενο, καθώς και το κλεμμένο χρηματικό ποσό, το οποίο επέστρεψαν στον ηλικιωμένο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.