Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας στο Κολωνάκι

Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας στο Κολωνάκι

Σάρωθρα, πλυστικά και υδροφόρες του Δήμου Αθηναίων συμμετείχαν στη δράση

Οι συντονισμένες κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας σε δρόμους και πεζοδρόμια τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες της Αθήνας από τον δήμο, συνεχίστηκαν και σήμερα στην περιοχή του Κολωνακίου στην 1η Δημοτική Κοινότητα.

Στην επιχείρηση των ανθρώπων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων που ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη, πήραν μέρος πέντε σάρωθρα, πέντε μικρά πλυστικά, έξι μεγάλα πλυστικά, δύο υδροφόρες των 10 τόνων.

Δρόμοι, πεζοδρόμια και πλατείες πλύθηκαν και παραδόθηκαν καθαρά, έτοιμα για να υποδεχτούν τόσο του κατοίκους και τους επαγγελματίες όσο και τους επισκέπτες σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας όπου δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανάλογου μεγέθους επιχειρήσεις καθαριότητας τις εργάσιμες μέρες.

Οι Κυριακές καθαριότητας του δήμου Αθηναίων συνεχίζονται με την ίδια ένταση και τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως και το καθημερινό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας στις 129 γειτονιές της πόλης, που συνοδεύεται και από ξεχωριστές δράσεις σε διαφορετικά πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας (πλατείες, πεζόδρομους κ.α.)

«Η επιλογή μας, να αφιερώνουμε τις Κυριακές στην καθαριότητα της πόλης, με τέτοιες επιχειρήσεις, μας δικαιώνει. Κυρίως όμως, δικαιώνει τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που βλέπουν ότι οι γειτονιές μας πλένονται. Ότι η εικόνα τους αλλάζει και η πόλη μπαίνει στην καθημερινότητα που της αξίζει. Η καθημερινότητα που αξίζει σε όσους τη ζουν» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.