Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι δύο τραυματίες

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι δύο τραυματίες

Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Εντατική - Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι δύο από τους τρεις τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα Κυριακή το νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με αυτό, η κατάσταση του 56χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου, χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά κρίσιμη», αν και μετά τις νευροχειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, υπάρχουν σημάδια βελτίωσης. Όσον αφορά στην 66χρονη που επίσης νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου, η κατάστασή της δεν έχει παρουσιάσει επιδείνωση, ωστόσο χαρακτηρίζεται σοβαρή και τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων της.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

Σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας των τριών τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2020 από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», η τελευταία ιατρική ενημέρωση για την Κυριακή 19 Ιουλίου έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με σταθερή πορεία στην υγεία της. Η κατάσταση της δεν φαίνεται να ενέχει κινδύνους.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών η οποία νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) παραμένει διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση. Κατόπιν εκτίμησης από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων θα κριθεί το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης. Η κατάσταση της παραμένει σοβαρή χωρίς επιδείνωση.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών ο οποίος νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Μετά τις νευροχειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί, εμφανίστηκαν και παραμένουν ήπια σημεία βελτίωσης τα οποία μας δίνουν αμυδρές ελπίδες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...