Κορονοϊός: Πληθαίνουν τα κρούσματα στις πύλες εισόδου- Πώς κατανέμονται τα εγχώρια

Κορονοϊός: Πληθαίνουν τα κρούσματα στις πύλες εισόδου- Πώς κατανέμονται τα εγχώρια

Τι δείχνει η γεωγραφική κατανομή των νέων περιστατικών στην επικράτεια

Εισαγόμενα ήταν τα 28 από τα 58 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα, ωστόσο ανησυχία προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η διασπορά των υπολοίπων 30 κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Τα νέα πενήντα οκτώ κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά ως εξης: 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου τηςχώρας, 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα 'Αρτας και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 58, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3883 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό