Καθηγητής Γώγος: Ο κορονοϊός είναι σε έξαρση – Ίσως πάρουμε μέτρα και σε νυχτερινά μαγαζιά και beach bar

Καθηγητής Γώγος: Ο κορονοϊός είναι σε έξαρση – Ίσως πάρουμε μέτρα και σε νυχτερινά μαγαζιά και beach bar

Τι είπε για τα εισαγόμενα κρούσματα

Η Ελλάδα είναι σε φάση έξαρσης με τον κοροναϊό, τόνισε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που υπάρχει έξαρση. Έχουμε κάθε μέρα δεκάδες κρούσματα, τα οποία δεν είχαμε πριν λίγο καιρό. Μακάρι αυτό να είναι μια παροδική καμπύλη που θα ξαναπέσει. Εξάλλου, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν σχέση με αυτή την έξαρση. Είναι μια κατάσταση δυναμική που παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις που μπορεί αύριο να τις αλλάξουμε, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν», τόνισε ο καθηγητής.

Σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα και για άλλες βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία ή η Ρουμανία.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε εισροή κρουσμάτων από το εξωτερικό. Ποιο είναι το απρόβλεπτο; Ότι έγινε αυτή η επιδημία στα βόρεια σύνορα, στις βαλκανικές χώρες. Δεν το περιμέναμε αυτό. Επομένως στοχεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Τι πρέπει να κάνουμε; Κόψαμε την είσοδο από τη Σερβία που είχαμε πολλά κρούσματα. Πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο βλέποντας δυναμικά την επιδημία και στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».