Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 24 νέα κρούσματα στην ελληνική επικράτεια

Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 24 νέα κρούσματα στην ελληνική επικράτεια

Τι έδειξαν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου- Αύξηση περιστατικών στη Βόρεια Ελλάδα

Τα 24 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά στη χώρα ως εξής: 4 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 3 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 6 κρούσματα εμφανίσθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 24, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3826 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό