Επεισόδια στο Σύνταγμα: Απολογούνται οι εννέα κατηγορούμενοι

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Απολογούνται οι εννέα κατηγορούμενοι

Δεκάδες αλληλέγγυοι έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Δεκάδες αλληλέγγυοι έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και κρατώντας πανό δηλώνουν την συμπαράσταση τους στους εννέα κατηγορούμενους για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για το νομοσχέδιο που αφορά στις διαδηλώσεις.

Οι κατηγορούμενοι, για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, οδηγήθηκαν συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν για την ποινική τους μεταχείριση.

Οι κατηγορούμενοι δίνουν εξηγήσεις για τρία κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα.

Συγκριμένα, οι εννέα συλληφθέντες, οκτώ άνδρες και μια γυναίκα, κατά περίπτωση, κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Τα πλημμελήματα που τους βαρύνουν, κατά περίπτωση, είναι διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συν' αυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά αγνώστων.

Ωστόσο, η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.