Γιατρός στην Πάτρα συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες εν αγνοία των ασφαλισμένων

Γιατρός στην Πάτρα συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες εν αγνοία των ασφαλισμένων

Χρησιμοποιούσε το ΑΜΚΑ τους - Ελέγχεται από τον Ιατρικό Σύλλογο και την Δικαιοσύνη

Υπόθεση συνταγογράφησης ναρκωτικών φαρμάκων από ιατρό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, με τη χρήση του ΑΜΚΑ εν αγνοία των ασφαλισμένων, απασχολεί μετά από καταγγελίες την ιατρική κοινότητα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα patrastimes.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Μαστοράκου, οι καταγγελίες ερευνήθηκαν και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του Συλλόγου, το οποίο έχει ξεκινήσει ανακρίσεις. Παράλληλα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, μιλώντας στο «Ράδιο Γάμμα» αποκάλυψε, πως παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης, τόσο από την εισαγγελία της Πάτρας, στην οποία έχουν γίνει επίσης καταγγελίες , όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, η υπόθεση απασχολεί τον ΕΟΠΥΥ και για το γεγονός ότι ο όγκος της συνταγογράφησης ναρκωτικών απ' τον συγκεκριμένο ιατρό υπερβαίνει τον μέσο όγκο προβλεπόμενης ποσότητας των συγκεκριμένων ουσιών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα δε, παρά την ύπαρξη των καταγγελιών και την διερεύνηση της υπόθεσης από Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, Εισαγγελία Πατρών και ΕΟΠΥΥ, ο εν λόγω γιατρός εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά.