Αυτοί είναι οι πορτοφολάδες που «χτυπούσαν» σε Μετρό και Λεωφορεία

Αυτοί είναι οι πορτοφολάδες που «χτυπούσαν» σε Μετρό και Λεωφορεία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των 39 συλληφθέντων

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία κατόπιν εισαγγελικής διάταξης τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες (ΕΔΩ) των μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που έκλεβαν συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα.

Επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο εμφαίνεται η μεθοδολογία δράσης των μελών της οργάνωσης (δράση σε ομάδες, δημιουργία τεχνητού συνωστισμού, αποτροπή κλεισίματος της θύρας, άμεση αποχώρηση από το σημείο της κλοπής κ.λπ.).

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής των μελών της οργάνωσης και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος τους έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, κατά περίπτωση, δίωξη για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κλοπές από δυο ή περισσότερους που συνενώθηκαν κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Οι δράστες έκλεβαν πορτοφόλια και τιμαλφή από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, σε στάσεις λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και πελάτες μεγάλων εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, σε διάφορες περιοχές.