Ιδρύεται αστυνομικό τμήμα στη Μόρια

Ιδρύεται αστυνομικό τμήμα στη Μόρια

«Ναι» στην επαναφορά του μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών των 150 ευρώ στους υπηρετούντες στην Ε.Κ.Α.Μ.

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Μυτιλήνη, μεταξύ αυτών και αστυνομικό τμήμα στη Μόρια.

Το Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με γνωμοδότηση του (122/2020), έκρινε νόμιμο το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για τη σύσταση νέου Αστυνομικού Τμήματος στη Μόρια αλλά και την αναδιοργάνωση αυτών που ήδη λειτουργούν στο νησί. Επιπλέον, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι είναι επιτρεπτή η επαναφορά του μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών των 150 ευρώ στους υπηρετούντες στην Ε.Κ.Α.Μ.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δημιουργείται Αστυνομικό Τμήμα Μόριας, με έδρα την κοινότητα Μόριας, ενώ παράλληλα ανακατανέμονται οι έδρες των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, με τον αστυνομικό σταθμό Πολιχνίτου να υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου και του Μανταμάδου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Επιπλέον, ο αστυνομικός σταθμός Ερεσού-Αντίσσης-Μήθυμνας υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αστυνομικό Τμήμα Μόριας θα φιλοξενηθεί σε οίκημα που θα παραχωρηθεί δωρεάν από τον Δήμο Μυτιλήνη ενώ από την εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 209.744 ευρώ για το 2020 και των 419.489 ευρώ για το 2021 και αφορά το μηνιαίο επίδομα ειδικών συνθηκών.