Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά: Οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία

Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά: Οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία

Δήμαρχος Κηφισιάς: Το αντιολισθητικό σύστημα του τρένου δεν λειτούργησε ομαλά

Κανένας από τους οκτώ τραυματίες από τον εκτροχιασμό συρμού του ΗΣΑΠ στην είσοδο του σταθμού της Κηφισιάς, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας δεν διατρέχει κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και πέντε στον «Ευαγγελισμό».

Ο συρμός του τρένου λόγω ολισθηρότητας (εξαιτίας της βροχής) προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουτήρα στο τέλος της γραμμής στον σταθμό της Κηφισιάς.

Η κυκλοφορία στη γραμμή 1 διεξάγεται κανονικά όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός, ευτυχώς όχι με θύματα, με 10 ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες. Προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε ο συρμός της ανόδου. Αυτό οφείλεται στο ότι το αντιολισθητικό σύστημα του τρένου δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας που είχε αναπτυχθεί από τη βροχή σε ανάμειξη με τη σκόνη και τα χωμάτινα υπολείμματα της ράγας» είπε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Και πρόσθεσε: «Οι συμπολίτες μας είναι ελαφρώς τραυματισμένοι, διακομίστηκαν σε γειτονικά νοσοκομεία, η Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να κάνει σπουδαία πράγματα.

Μπορεί να δημιουργηθεί κατάσταση ολισθηρότητας από τυχαία γεγονότα. Έρχεται πραγματογνώμονας. Η συγκοινωνία δεν παρακωλήθηκε καθόλου».

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος