Καθηγητής Σύψας για τα πανηγύρια: Οι εικόνες συνωστισμού είναι κακό σημάδι

Καθηγητής Σύψας για τα πανηγύρια: Οι εικόνες συνωστισμού είναι κακό σημάδι

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε παραδοσιακό γλέντι που έγινε στο Γουδή

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού στα πανηγύρια έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας τονίζοντας πως είναι «κακό σημάδι», μετά τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε παραδοσιακό γλέντι που έγινε στο Άλσος Ελληνικού Στρατού, στο Γουδή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 στο παραδοσιακό γλέντι.

Σχολιάζοντας εικόνες έντονου συνωστισμού και συγχρωτισμού σε δημόσιες συναθροίσεις και πανηγύρια ανά την Ελλάδα, έκανε λόγο για «κακό σημάδι» που μαρτυρά εφησυχασμό. Υπάρχει η άποψη ότι ενδεχομένως να μην είναι σημαντικό το πρόβλημα του κοροναϊού.

«Ένα ή δύο από τόσα άτομα να είναι ασυμπτωματικά και να έχουν κοροναϊό, μπορούν να τον μεταδώσουν 100 άτομα και να υπάρξει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Σημασία έχει η απόσταση, όχι τον αν βρίσκονται σε ανοιχτό η κλειστό χώρο. Είναι πολλαπλά επικίνδυνα καταστάσεις. Ελπίζω να μη γίνει ατύχημα και να μη χάσουμε κάποιον άνθρωπο από τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε ο καθηγητής, μιλώντας στο MEGA.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το πανηγύρι στο Γουδή μίλησε κο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιών Ζωγραφιωτών, Δημήτρης Μπίτσικας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Εφαρμόσαμε στο 100% τα μέτρα, αλλά περιμέναμε 500 με 600 άτομα».

(φωτογραφία αρχείου)