Κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Κάρπαθο

Κορονοϊός: Δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Κάρπαθο

Πρόκειται για επαφές του ζεύγους ελληνοαμερικανών που νοσηλεύεται στην Κρήτη

Δύο νέα κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στο χωριό Σπόα της Καρπάθου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα dimokratiki.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για συγγενείς του ζευγαριού των ομογενών που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και ήδη νησηλεύονται σε θάλαμο Covid-19 στο Βενιζέλειο Νοσομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει σήμερα στην Κάρπαθο, για να εξετάσει όλους τους κατοίκους του χωριού Σπόα.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News του τ/σ Mega, ο 74χρονος ομογενής ήρθε με τη σύζυγό του από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα και από εκεί στην Κάρπαθο, έχοντας υποβληθεί σε τεστ για κοροναϊό, το οποίο είχε βγει αρνητικό στον κοροναϊό, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να κάνει ανέμελο βόλτες στο χωριό Σπόα.

Όταν ο 74χρονος εκδήλωσε συμπτώματα, υποβλήθηκε σε νέο τεστ στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, το οποίο ήταν αρνητικό και με οδηγία του ΕΟΔΥ διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν εκεί, βγήκε θετικός τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του χωριού Σπόα, Βασίλης Πιπέρης, με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε από τους χωριανούς του «να δείξουμε υπευθυνότητα και να κρατάμε αποστάσεις μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η κατάσταση».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό