9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «F1 in Schools»: Πρωταθλήτρια η «Arrow Racing»

9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «F1 in Schools»: Πρωταθλήτρια η «Arrow Racing»

Ο Διαγωνισμός «F1 in Schools» αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο

Το 1ο Βραβείο Πρωταθλήτριας Ομάδας στους Εθνικούς Τελικούς του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «F1 in Schools» κατέκτησε η Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης «Arrow Racing».

Οι μαθητές του Σχολείου, ακόμα και την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε πανελλαδικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του COVID-19, έχοντας τη συνεχή υποστήριξη των προπονητών τους λειτούργησαν ομαδικά και συστηματικά και διακρίθηκαν.

Η σπουδαία αυτή επιτυχία αποτελεί το «χρυσό εισιτήριο» της πρόκρισης και της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «F1 in Schools» (που θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια του 1ου Grand Prix) από Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Μαθητική Ομάδα «Arrow Racing» με το Αμαξίδιο που κατασκεύασε πιστοποίησε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που εφάρμοσε στις νέες τεχνολογίες και στα αυτοματοποιημένα συστήματα και κατέκτησε επιπλέον δυο σημαντικά Βραβεία στον Διαγωνισμό:

- Βραβείο «Καλύτερης Εργασίας Επιχειρηματικότητας» (Portfolio Enterprise)

- Βραβείο «Καλύτερης Εργασίας Σχεδιασμού & Μηχανικής» (Portfolio Design & Engineering)

Την Ομάδα «Arrow Racing» (https://arrowracingf1.wixsite.com/official) αποτελούν οι παρακάτω μαθητές:
Έργης Παπαδόπουλος, Μάνια Ζωγράφου, Βάγγος Βουλουμάνος, Γιάννης Νεόφυτος, Γιώργος Ευσταθόπουλος-Μπουτζούνης.

Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγητές του Σχολείου κ.κ. Δημήτρης Μωραΐτης και Γιάννης Τούντας και ο απόφοιτος και επιστημονικός συνεργάτης κ. Στέλιος Αγορόπουλος.

Ο Διαγωνισμός «F1 in Schools» αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (www.f1inschools.gr)

Νίκος Τσάδαρης