Συμμορία είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις και ληστείες στην Αττική

Συμμορία είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις και ληστείες στην Αττική

Συμμορία που κατηγορείται ότι διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση δύο ακόμα συνεργών τους, που αναζητούνται. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Νέα Ερυθραία, Πεύκη, Κηφισιά, Γλυφάδα, Δροσιά, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια, Νέα Σμύρνη, Ζωγράφου, Βύρωνα, Παγκράτι).

Οι δράστες παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και εισέβαλαν σε οικίες, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα τιμαλφή. Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που έρχονταν αντιμέτωποι με τους ενοίκους, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους, αλλά με χρήση και απειλή σωματικής βίας τους ακινητοποιούσαν ώστε να διαφύγουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο διάστημα οι δράστες δρούσαν κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, πρωινές και μεσημβρινές, κυρίως ώρες, κινούμενοι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, πήγαιναν σε σημεία όπου πραγματοποιούνταν λαϊκές αγορές.

Εκεί εντόπιζαν ηλικιωμένους, τους ακολουθούσαν στα σπίτια τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του ΔΕΔΗΕ, τους ηλεκτρολόγους ή συντηρητές ανελκυστήρων, τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο για να εξακριβώσουν υποτιθέμενη βλάβη. Στη συνέχεια τους οδηγούσαν στο χώρο της κουζίνας, όπου απασχολούσαν τα θύματά τους και έτεροι συνεργοί ερευνούσαν τους χώρους αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 26 περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, πειστήρια της εγκληματικής τους δράσης. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.