Καθηγητής Σύψας: Προετοιμαζόμαστε ήδη για το δεύτερο κύμα κοροναϊού

Καθηγητής Σύψας: Προετοιμαζόμαστε ήδη για το δεύτερο κύμα κοροναϊού

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό»

Για τον κοροναϊό και το επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας.

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό» είπε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «πείραμα» στον τουρισμό.

«Όλοι μας κρατάμε την ανάσα μας για να δούμε τι θα γίνει με τον τουρισμό στα χρόνια της πανδημίας. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Θα πρέπει να δούμε στην πράξη πως θα πάει το σύστημά μας. Πιστεύουμε πως τα πράγματα θα είναι καλά. Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε ποια θα είναι η επίδραση του ανοίγματος των συνόρων με τους όρους που το κάνουμε στην Ελλάδα. Τα κρούσματα που πιάνουμε στα σύνορα, τα πιάνουμε και τα ελέγχουμε. Ανά πάσα ώρα μπορούμε να εντοπίζουμε τον τουρίστα μέσω των στοιχείων του. Ο κίνδυνος να έχουμε διασπορά και εισαγόμενα κρούσματα συνεχώς αυξάνεται. Πρέπει όμως να βοηθήσουν οι πολίτες, να μην υπάρχει συγχρωτισμός καθώς ο κίνδυνος λόγω του ανοίγματος του τουρισμού αυξάνεται» είπε και τόνισε:

«Το στοίχημα είναι τα απομονώνουμε τα εισαγόμενα κρούσματα και να μην υπάρχει διασπορά. Μας ενδιαφέρει η αναλογική τάση. Μας φοβίζουν οι δείκτες. Δεν πρέπει να αυξηθούν».