Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στους δειγματοληπτικούς ελέγχους από 1η Ιουλίου

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στους δειγματοληπτικούς ελέγχους από 1η Ιουλίου

Θα επανδρώσουν συγκεκριμένα αεροπορικά και θαλάσσια σημεία εισόδου

Aπό αύριο και για τρεις μήνες στελέχη του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων (26 αξιωματικοί και 100 υπαξιωματικοί) θα επανδρώσουν 22 καθορισμένα αεροπορικά σημεία εισόδου και τέσσερα σημεία πρώτης εισόδου επιβατών κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας.

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να συμβάλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις  στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για το στέλεχος κοροναϊού «Covid-19» σε επισκέπτες της χώρας μας από την 1η Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετέχει αποκλειστικά στη λήψη των δειγμάτων. Ο αριθμός των ατόμων που θα υποβληθούν σε έλεγχο, η επεξεργασία των δειγμάτων και τα αποτελέσματα του ελέγχου, γίνονται κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών και με αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του υπουργείου Υγείας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...