Τι να απαντήσεις στην πιο δύσκολη ερώτηση σε συνέντευξη για δουλειά

Τι να απαντήσεις στην πιο δύσκολη ερώτηση σε συνέντευξη για δουλειά

Δεν χρειάζεται να ψάχνεις για μια συγκεκριμένη απάντηση

Η ώρα της συνέντευξης για την πρόσληψή σου σε μία δουλειά είναι για πολλούς μια αγχωτική και δύσκολη διαδικασία. Κι αυτό γιατί πολλέ φορές τίθενται ερωτήσεις, στις οποίες όσο καλά κι αν είσαι προετοιμασμένος, δυσκολεύεσαι να απαντήσεις.

Μια από αυτές είναι η εξής ερώτηση: «Γιατί να προσλάβουμε εσένα σε αυτή τη θέση;» Εκεί είναι συνήθως που οι περισσότεροι κολλάνε. Δεν πρέπει, όμως, καθώς αποτελεί μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσεις την δική σου οπτική και να ξεχωρίσεις.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη ιστοσελίδα The Muse, θα πρέπει να εστιάσεις σε τρία πράγματα για να απαντήσεις σωστά σε αυτή την όχι και τόσο δύσκολη τελικά ερώτηση. Αρχικά θα πρέπει να δείξεις ότι γνωρίζεις αρκετά πράγματα για την εταιρεία. Αν δείξεις ότι ξέρεις πώς δουλεύει η εταιρεία πριν καν πας εκεί, θα αντιληφθούν αμέσως ότι είσαι το άτομο που θα ξεχωρίσει.

Το επόμενο είναι να συνδέσεις τις γνώσεις σου για την εταιρεία με τα δικά σου προσόντα. Μίλησε τους για τα οφέλη της εταιρείας από την πρόσληψή σου αλλά και τα δικά σου οφέλη χωρίς να εστιάσεις μόνο στο οικονομικό.

Τρίτο και τελευταίο στάδιο. Αν από τη θέση σου εξαρτάται η επίλυση ενός προβλήματος, εστίασε εκεί. Στο πώς μπορείς εσύ να είσαι ο άνθρωπος που θα το επιλύσει και θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό στην εταιρεία.