Απάντηση Μπακογιάννη στον Παύλο Πολάκη για τον Μεγάλο Περίπατο

Απάντηση Μπακογιάννη στον Παύλο Πολάκη για τον Μεγάλο Περίπατο

Ευθεία επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμαρχο Αθηναίων για τις προμήθειες υλικών

Απάντηση σε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Φαcebook στην οποία τον κατηγορεί προσωπικά για τις δαπάνες του εξοπλισμού για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, λέγοντας ότι «τρώνε» τα λεφτά, δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε συγκεκριμένα αναλυτικούς πίνακες με το κόστος των υλικών που προμηθεύτηκε ο δήμος Αθηναίων, γράφοντας: «"Ανέβηκε στην πιπεριά" ο Κωστας Μπακογιάννης. Δειτε τιμές να ΦΡΙΞΕΤΕ!! Για το «μεγάλο περίπατο της Αθήνας» βεβαίως-βεβαίως.... Τρώνε τα λεφτά ,αυτό έμαθαν πατρογονικώς,αυτό ξέρουν, αυτό ξανακάνουν!! Η Δούρου τακανε μηχανήματα σε νοσοκομεία ,ο Μπακογιάννης "ψευτοπιπεριες"!!!! ΟΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.....».


Απαντώντας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέρει: «Ο κ. Πολάκης, με τον γνωστό μειλίχιο και ευγενικό τρόπο του, μας επιτίθεται για το κόστος του αστικού εξοπλισμού, του Μεγάλου Περιπάτου, λέγοντας ότι "τρώμε λεφτά"!! Για πολλοστή φορά, δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να αγνοήσει την πραγματικότητα και να αρνηθεί την αλήθεια. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, και τους συν αυτώ, ότι όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια.

Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Μικρή λεπτομέρεια ότι όλα έγιναν με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τον κ. Πολάκη τον τυφλώνει η ανάγκη να κάνει αντιπερισπασμό για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από όσα έγιναν στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογια. Και η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση. Έχει δρόμο μπροστά της και επιτέλους, τον έχει βρει».

Συνοδεύει δε την ανάρτησή του με ένα βίντεο από το έργο: