«Καμπάνες» και λουκέτα λόγω συνωστισμού σε καταστήματα στην Κρήτη

«Καμπάνες» και λουκέτα λόγω συνωστισμού σε καταστήματα στην Κρήτη

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε τέσσερις επιχειρήσεις ενώ δύο εξ αυτών ανέστειλαν τη λειτουργία τους

Βαριά πρόστιμα σε τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δύο εξ αυτών επέβαλαν οι ελεγκτικές αρχές στο Ηράκλειο της Κρήτης, λόγω παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr, το βράδυ της Παρασκευής μικτό κλιμάκιο με την συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και της δημοτικής αστυνομίας προχώρησε σε έλεγχο στο κέντρο του Ηρακλείου. Κατά την διάρκεια του εντόπισαν ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης, όπου επικρατούσε συνωστισμός.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκανε το μικτό κλιμάκιο διαπίστωσε πως υπήρχαν 50 άτομα περισσότερα, απ’ όσα προβλέπουν τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν, οι αρχές να βεβαιώσουν πρόστιμο της τάξης των 10.000 ευρώ, αλλά και να προχωρήσουν στην αναστολή της λειτουργίας του για 15 ημέρες.

Οι έλεγχοι από το μικτό κλιμάκιο συνεχίστηκαν και το βράδυ του Σαββάτου, οπότε βεβαιώθηκαν τρία ακόμα πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης του Ηρακλείου. Πρόκειται για δύο καφέ και ένα εστιατόριο, στον ιδιοκτήτη του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και αανστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 15 ημέρες.

Δεκάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Πολλά όμως είναι και τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί σε εργαζόμενους σε καφετέριες, εστιατόρια, φούρνους και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας. Μέσα σε λίγες ημέρες η δημοτική αστυνομία και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν «κόψει» 27 συνολικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ έκαστο.